Как да си направим масажна възглавница от зърнени култури?

Как да направите масажна възглавница от зърнени култури и лечебни билки със собствените си ръце?

За да създадете масажна възглавница, ще ви трябва:

плътна памучна или ленена тъкан;
конец и игла;
зърнени храни.

Можете да съберете всички остатъци от зърнени култури в къщата или можете да закупите необходимите, за да направите масажна възглавница. По-добре е да използвате ориз, грах от елда и перлен ечемик. Можете да смесвате различни зърнени храни, като добавяте например дребни зърнени култури – ечемик или просо. Разнообразието от форми, размери, твърдост на зърната ще създаде ефект на дълъг плитък масаж.

От тъканта трябва да изрежете квадрат или правоъгълник (или може би ще бъде кръг или овал) с необходимия размер, след което зашийте чантата, оставяйки малка част от тъканта незашита.

Напълнете торбата със зърнени култури до необходимата плътност.

След като напълните масажната постелка с песъчинки, зашийте напълно левия отвор с чести шевове. Можете също така да добавите ароматни билки към възглавницата.

Подходящ за това:

Лавандула. Лечебните свойства на лавандулата са известни от древни времена. Има мощни антисептични свойства, успокоява нервите, помага при главоболие, безсъние и депресия, подобрява сърдечната дейност и умствената дейност. Събират се върховете на растението с дължина около 10-12 см.

Детелината има антибактериални и стимулиращи свойства. Помага при хипертония, главоболие и мигрена, улеснява дишането. Съберете глави на цъфтящи растения.

Мащерката (мащерката) е естествен антисептик с лек хипнотичен ефект. Възглавницата с мащерка улеснява дишането, лекува депресия, укрепва имунната система и помага за профилактика на вирусни и респираторни заболявания.

Жълтият кантарион е ефективен антидепресант, подобрява сърдечната дейност, улеснява дишането по време на сън, успокоява и дава здрав сън.

Също така, лайка, бял равнец, градински чай, ливаден здравец, босилек, мента, маточина, маточина, риган ще бъдат добри.

Билките могат да бъдат закупени в аптека или добре изсушени у дома. За да напълните възглавницата, можете да използвате една билка или да я смесите с други. Билкарите препоръчват смесване на растения, които могат взаимно да усилват и допълват действието си.