Как да направим красив грим

Когато погледнем човек, първото нещо, което забелязваме, е лицето му. Красивото лице е ключът към привлекателността на всяко момиче. Именно правилният грим може да ви помогне да завършите желаната визия. Но за да може гримът да се окаже наистина успешен, естествен, да подчертае всичките ви предимства и да скрие недостатъците (а не да ви накара да изглеждате като кукла или да създадете усещане за „гипс“), трябва да знаете няколко тайни.

Всеки, дори и най-изтънченият, грим няма да изглежда добре на поддържана кожа. „Създаването“ на перфектната кожа е истинско изкуство. Не всеки може да се похвали с равен цвят и липса на недостатъци, но козметиката лесно може да скрие всичко това. Всеки грим започва с фон дьо тен и пудра.Техният цвят трябва да е максимално в хармония с естествения цвят на лицето ви, тогава гримът ще изглежда естествено. Когато избирате фон дьо тен, трябва да обърнете внимание на типа на кожата и нейния цвят.

Ако имате нормална кожа, можете да използвате овлажняващи и тониращи течни кремове, които почти не оцветяват кожата. За мазен тип кожа най-подходящ е течният фон дьо тен без мазнини или дълготрайните фон дьо тен, а за сухата кожа най-подходящи са хидратиращите основи или кремообразните основи. За да определите цвета си, тествайте фон дьо тена върху бузата, шията, челото или брадичката си. Когато фон дьо тенът се загрее след минута, ще видите дали този тон отговаря на тена на кожата ви. Гърбът на ръката и китката не дават правилния резултат, тъй като нюансът им е по-тъмен или по-светъл от тена. Когато се съмнявате в цвета, изберете по-светъл, той ще придаде блясък на кожата. Както казват французите: „Един тон по-светъл – 10 години по-млад“. По принцип гримьорите препоръчват винаги да имате в козметичния несесер два нюанса фон дьо тен, които са най-близки до кожата ви. По-светлият трябва да се използва през зимата, а по-тъмният – през лятото. Можете да използвате различни нюанси едновременно, моделирайки формата на лицето, но за това трябва да знаете всички трикове. Например, че тъмните нюанси се използват за онези части, които искате да скриете, и светлите за центъра. Обикновено по-тъмен нюанс се нанася върху крилата на носа и по контура на лицето, а по-светъл нюанс се нанася върху гърба на носа, бузите, средата на брадичката и челото. Освен това, като използвате по-светъл тон фон дьо тен или коректор, можете да скриете тъмните кръгове под очите. Но не забравяйте, че розовият нюанс на коректора ще скрие синкавите сенки, а златният нюанс ще добави блясък.
Пудрата е задължителен спътник на дамската козметична чантичка, в най-нужните моменти помага за освежаване на лицето. Цветът на праха трябва да бъде избран по същия начин като цвета на фон дьо тена: той трябва да бъде възможно най-близък до цвета на лицето ви и тоналната основа. Печеливша опция е безцветна пудра, която ще придаде матово покритие на кожата и ще скрие дребни несъвършенства.

Ружът придава завършеност на грима. Гримьорите съветват: „един тъмен щрих руж под скулите от слепоочието към носа и по-ярък щрих над скулите ще създадат незабавен ефект на добър тен.“ Когато избирате цвят руж, имайте предвид, че розовите нюанси са подходящи за светла кожа, а кораловите и медните нюанси са подходящи за тъмна кожа.

Във всеки грим винаги има елемент, който трябва да привлече вниманието, да постави акценти. По правило това са или очи, или устни. Ако искате да подчертаете очите, тогава устните са направени в неутрален цвят, а когато гримирате очите, трябва да запомните няколко правила.
Цветът на спиралата трябва да контрастира с цвета на очите: кафявата спирала е подходяща за сини и сиви очи, сивата и синя за кафяви и зелени. Светлите нюанси уголемяват и подчертават очите, а тъмните намаляват и прикриват очите. Защо сенките обикновено се продават в три нюанса от една и съща цветова гама (светъл, среден и тъмен)? Това ви позволява да подчертаете красотата на очите. Нанесете светъл нюанс под веждата, среден нюанс върху целия клепач и тъмен нюанс от средата към външния ръб на клепача. Традиционният вариант е, когато сенките се избират според цвета на очите, но ако искате да подчертаете наситеността на цвета, тогава трябва да използвате сенки, които контрастират с цвета на очите. Например, за да подсилите бездънността на сините и сини очи, изберете тен, оранжево-кафяви, златисти сенки. Червено-кафявите, прасковено-розовите нюанси ще помогнат да се подчертаят зелените очи, сивите и сиво-зелените очи – червено-жълтите нюанси, кафявите очи – синьо-виолетовите, зелените нюанси на сенките. Ако искате миглите ви да изглеждат по-пухкави, напудрете ги.

За да направите устните си естествени и чувствени, трябва да ги очертаете с молив с неутрален цвят и да нанесете гланц за устни с естествен цвят. За по-пълни устни нанесете малко повече гланц върху долната устна. Ако искате всички да обърнат внимание на устните ви – изберете ярко червило и не подчертавайте прекалено очите си със сенки. Как да изберем правилния цвят на червилото? Захапете долната си устна – цветът, който се образува върху нея, ще бъде идеален за вас и ще изглежда естествено. Не забравяйте също, че тъмното червило прави тена по-светъл, докато светлото червило потъмнява тена. Ако искате да подчертаете ап, изберете пастелни цветове. А за да издържите червилото по-дълго, нанесете върху устните си пудра или тънък слой основа преди червилото.

Тези малки трикове ще помогнат на всяко момиче да изглежда перфектно.